T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Mehmet Pisak Anadolu Lisesi

06.02.2023-DERS PROGRAMI(Açıklamaları mutlaka okuyunuz)

06.02.2023 TARİHLİ DERS PROGRAMI (PDF) İÇİN TIKLAYINIZ.

 06.02.2023 TARİHLİ DERS PROGRAMI (EXCEL) İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Değerli Öğrencilerimiz,

2022-2023 eğitim-öğretim yılı 2.dönemi 06.02.2023 tarihinde başlayacak olup tüm öğrencilerimizin 2.dönem için eksiklerini tamamlamaları, 1.dönem ile ilgili bir değerlendirme/özeleştiri yaparak iyi yönde yapmış oldukları çalışmaları devam ettirmeleri, eksik olan hususları tamamlamak için 2.dönemde daha fazla çaba göstermelerini bekliyoruz.

Değerli öğrencilerimiz 2.dönemde;

 

a)    Okul genelinde yapılacak akademik, sportif, kültürel ve sanatsal çalışmalara ilgi alanlarınıza göre katılmanızı, not ortalamanızı yüksek tutmak için planlı çalışma yapmanızı öneriyoruz.

b)   Kılık kıyafetinize özen göstermenizi, cep telefonu teslimi konusunda özen göstermenizi, tasarruf tedbirlerine uymanızı (elektrik, su kullanımı), devlet malzemesine zarar vermemenizi, sınıfınızı temiz tutmanızı, sıralarınızın üstünde veya gözünde çöp, yemek artıkları bırakmamanızı, derslere/okula geç kalmamanızı, iletişim dilinize özen göstererek sorunlarınızı doğru iletişim kanallarını kullanarak çözmenizi, okul dışına kimseyi çağırmamanızı, sosyal medya kullanımı konusunda özenli davranmanızı özellikle rica ediyoruz.

 

2022-2023 eğitim-öğretim yılı, 2.döneminde tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

 

Değerli 10. sınıf öğrencilerimiz, 2.dönemden itibaren okul nöbetçisi olarak sizler görev yapacaksınız. Listenin 1.sırasından başlamak üzere 10/A/B/C/D sınıfı öğrencileri sırasıyla okul nöbetçiliği görevini yürütecektir.

1.Dönem okul nöbetçiliği görevini yürüten tüm 11.sınıf öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

 

NÖBETÇİ ÖĞRENCİNİN GÖREVLERİ ÖZETLE ŞUNLARDIR:

1. Nöbetçi kartını takarak nöbet görevine en geç saat 08.20'de başlar. Sabah arşivin önünde toplanırlar.

2. Nöbetçi öğrenciler okul giriş çıkışlarını kontrol eder. Cep telefonlarını toplarken özenli davranırlar. Telefonları toplarken ilgili dersin öğretmeninden destek talep etmelidirler.

3. Okula gelen ziyaretçilere eşlik ederek, ziyaretçiyi, görüşeceği kişinin odasına ulaşmasına yardımcı olurlar.

4. Sınıflardan kesinlikle okul idaresinin bilgisi dışında öğrenci çağrılmayacaktır. Ziyaretçilerin öğrenci çağrı ve görüşme talepleri için mutlaka ilgili müdür yardımcısına bilgi verilecektir.

5. Öğretmenle görüşme talepleri için gelen veliler bekleme alanına (giriş kattaki koltuklar) alınarak öğretmenin ders saati dışında görüşmesi sağlanacaktır.

6. Ziyaretçileri misafirperverlik anlayışında hoşgörü ve nezaket kuralları anlayışıyla karşılayarak doğru yönlendirilmelerini sağlarlar.

7. Beklenmedik, acil gelişen önemli olaylarda durumu mutlaka nöbetçi müdür yardımcısı ve öğretmenlere haber verirler.

8. Nöbetçi öğrenciler de okulun öğrenci kılık kıyafetine uygun giyinmek ve cep telefonlarını teslim etmelk zorundadır.

9. Nöbetçi öğrenciler nöbet yerlerini izinsiz terk edemezler.

10. Okul idaresinin vereceği diğer okul görevlerini yerine getirirler.

11. Son dersin bitiminden 15 dk. önce sınıf ders defterlerini eksiksiz bir şekilde  toplayarak memura teslim eder. Cep telefonlarını arşivden alıp özenli bir şekilde sınıflara geri dağıtırlar.

12. Nöbet bitiminde nöbetçi öğrenci kartını memura teslim ederek nöbet yerinden ayrılır.

13. Okul idaresinin öğretmenlere okutulması ve imzalanması için nöbetçi öğrenciye vermiş olduğu evrakları teneffüs zamanında öğretmenlere okutularak imzalatır ve teslim ederler.

ÖNEMLİ NOT: Sınıf başkanları nöbet sırasını takip etmekle yükümlüdür. Devamsızlığını belgelendiren (rapor, izin, sevk vb.) öğrencilerin yerine sıradaki diğer öğrenci nöbet tutar. Mazereti nedeniyle nöbet tutamayan öğrenciler, nöbet listesi sona erince nöbet tutarlar. Nöbetçi öğrencinin görevleri arasında oturduğu masasının üzerini ve çevresini her zaman temiz tutmak da vardır. · Nöbetçi öğrencinin dışında başka öğrencilerin nöbet yerinde oturmasına ve toplanmasına müsaade edilmemelidir. · Nöbetçi öğrenciler uygulamalı ve yazılı sınavlara mutlaka katılırlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.02.2023 - Güncelleme: 04.02.2023 01:31 - Görüntülenme: 3376
  Beğen | 4  kişi beğendi