T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Mehmet Pisak Anadolu Lisesi

Yeni Okul Logomuz

OKULUMUZ LOGOSU HAKKINDA AÇIKLAMA

Amaç

Mehmet Pısak Anadolu Lisesi'nin temsil ettiği değerleri ve zenginlikleri ifade edecek ve eğitsel ve kültürel yapısıyla ilişki kuracak, eğitim hizmetleriyle örnek olmayı hedefleyen anlayışını yansıtacak logonun, özgün tasarım olması amaçlanmış olmakla birlikte esinlendiğimiz çalışmalar da incelenmiştir. Süreçte yüzlerce resim ve logo incelenmiş, esin kaynağı olmaları amaçlanmakla birlikte kendimize has bir logo tasarlanmasına çalışılmıştır. Logonun sosyal medya hesaplarımızda, okul internet sitesinde, okul whatsapp gruplarında, resmi yazışmalarda, dergi vb. çalışmalarda kullanılması amaçlanmıştır.

Görsellerin İfade Ettiği Anlamlar

Okulumuzun kimliğini ifade edecek olan logonun okulumuzun eğitimini, kültürel, sanatsal, sportif değerlerini, vizyonunu, katılımcı yapısını yansıtması amaçlanmıştır. Logomuz özellikle halka sistemi vasıtasıyla dün, bugün ve yarını (yani geçmiş, içinde bulunduğumuz anı ve geleceği) simgelemesi, öğrenci, öğretmen, veli bütünlüğünü, bağlılığını ve paylaşımı ifade etmektedir. Aynı zamanda daireler içerinde kullanılan imge/temalar ile hayatın ve eğitimin tüm alanlarını (bilim, spor, müzik ve görsel sanatları, amaç/hedef sahibi olmayı, öğretmeyi ve öğrenmeyi, okuma ve araştırmayı, gelişim ve ilerlemeyi, bilime ve okumaya el üstünde tutup ona özel önem vermeyi, gözlem yapmayı vb.) simgelemesi amaçlanmıştır.

Logonun, okulumuzun vizyonunu yansıtacak şekilde; özgün, dikkat çekici, akılda kalıcı ve işlevsel kullanıma uygun bir biçimde tasarlanması düşünülmüş, okulumuz sınıf ve koridorlarında kullanılan dizaynı/renkleri de yansıtması amaçlanmıştır. Logonun siyasi, dini vb. hiçbir ideolojiyi yansıtmaması amaçlanmıştır.

Logomuza katkılarından dolayı başta 9/D sınıfı öğrencimiz Yusuf Mert Yasun olmak üzere tüm öğretmen, öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Kurumsal bir bütünlük olması açısından tüm öğretmen ve öğrencilerimizin bundan sonraki okul faaliyetlerinde logomuzu kullanmaları rica olunur. Logomuzu, MPAL KURUMSAL-MPAL LOGO sekmesi altında indirip kullanabilirsiniz.

Hayırlı olması dileğiyle...

 

                                                                                                                                                                                                         

Emine DENKDEMİR

Okul Müdürü

02-12-202002-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.12.2020 - Güncelleme: 02.12.2020 14:03 - Görüntülenme: 2406
  Beğen | 39  kişi beğendi